«Σε ύφεση» η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα

«Σε ύφεση» η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή και οι ρίψεις από αέρος συνεχίζονται, καθώς η πυρκαγιά παραμένει επικίνδυνη. 

Οπως ανέφερε, η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετα τις δύο τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε και δεύτερο μέτωπο, στην Αγία Μαρίνα. Παράλληλα, τόνισε ότι πρόκειται για την έβδομη φωτιά τις τελευταίες εννέα ημέρες στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Στο σημείο επιχειρούν επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 4 πεζοπόρες ομάδες, υδροφόρες της περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, οχήματα εθελοντών πυροσβεστών και η Ελληνική Αστυνομία

Με το πρώτο φως της ημέρας επιστρατεύτηκαν ακόμη εννέα εναέρια μέσα (αεροπλάνα και ελικόπτερα), εκ των οποίων το ένα σε συντονιστικό ρόλο, υπό την εποπτεία του αρχηγού της Πυροσβεστικής.

«Σε ύφεση» η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη – Συνεχίζονται οι ρίψεις από εναέρια μέσα-1

Σύμφωνα με ενημέρωση της τροχαίας, έχει διακοπεί η  κυκλοφορία των οχημάτων: στην οδό Αγίας Μαρίνας από Λ.Μαραθώνος, στην οδό Σπύρου Λούη από Λ.Μαραθώνος  και στην οδό Περιπάτου από Σπύρου Λούη. 

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ περίπου στις 7:30, ο εκπρόσωπος του Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης τόνισε ότι η εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς είναι βελτιωμένη, μετά τη συνδρομή των εναέριων μέσων, αλλά και την εξασθένιση των ανέμων. 

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε περιορισμένος αριθμός κατοικιών. 

Γ. Πατούλης: «Ενδείξεις για εμπρησμό»

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

«Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε  ο κ.Πατούλης, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή