Ν. Κεραμέως: «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία»

Ν. Κεραμέως: «Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο καλύτερος θα σηκώνει τη σημαία», ανέφερε προ ολίγου η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σε σχέση με το ισχύον καθεστώς θα ισχύσει από την 28η Οκτωβρίου. 

Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, δήλωσε ότι η επιλογή των σημαιοφόρων θα γίνεται με βάση τις επιδόσεις τους. Να διευκρινιστεί ότι ο τέως υπουργός Κώστας Γαβρόγλου είχε αλλάξει το σύστημα ορίζοντας την επιλογή των σημαιοφόρων μόνο στο Δημοτικό με κλήρωση. Επομένως, η εξαγγελία της κ. Κεραμέως αφορά στο Δημοτικό αφού στο Γυμνάσιο και το Λύκειο η επιλογή γίνεται με βάση την επίδοση των μαθητών. 

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι σε βάθος χρόνου θα γίνουν αλλαγές σε κρίσιμα μαθήματα, όπως η Ιστορία. 

Παράλληλα, τόνισε ότι ως προς το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας δεν θα ισχύσουν αλλαγές φέτος, ενώ οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου 

Τέλος, δεν διευκρίνισε αν η κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών θα συμπεριληφθεί στο προσεχές σχεδιαζόμενο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υποδηλώνοντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει η εφαρμογή της. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή