Θα είναι μια νίκη…

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα πάω μια βόλτα στο Τατόι. Θα περπατήσω στους υπέροχους κήπους, με τέτοια λιακάδα τι καλύτερο (!), θα μπω στο ανάκτορο-μουσείο να διαβάσω την ιστορία του κτήματος και της πρώην βασιλικής οικογένειας, θα πιω έναν ωραίο καφέ στο αναψυκτήριο του μουσείου και μετά θα επισκεφθώ τους αμπελώνες και το οινοποιείο.

Ισως πετύχω και κανένα wine tasting. Κυριακή είναι, μπορώ να απολαύσω ένα δυο ποτηράκια κρασί από τους αμπελώνες του κτήματος στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Αυτή θα έπρεπε να είναι μια κυριακάτικη επιλογή για όσους επιθυμούν μια κοντινή απόδραση από το κέντρο της πόλης, σε έναν φυσικό παράδεισο, σε ένα ιστορικό σύνολο με άπειρες δυνατότητες και δυναμική, που θα μπορούσε να προσδώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην Αττική. Αλλά αυτά τα θέματα, που σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι λυμένα, τακτοποιημένα και στην υπηρεσία του πολίτη και του ξένου επισκέπτη, εδώ είναι άλλη μία ευκαιρία για μικροπολιτική και αλληλοσπαραγμό. Το Τατόι θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί εδώ και χρόνια και όλοι σήμερα να απολαμβάνουμε όσα έχει να μας προσφέρει.

Η νέα κυβέρνηση κάνει προσπάθεια επανεκκίνησης. Δείχνει αποφασισμένη να πετύχει, παρόλο που όσα πρέπει να γίνουν είναι πολλά και σύνθετα. Το Τατόι πρέπει να αναδειχθεί σε ενιαία πολιτισμική οντότητα, να συνδυάσει πολλές και διαφορετικές χρήσεις, να είναι συγχρόνως αγρόκτημα, χώρος αναψυχής με καφέ και εστιατόριο, μουσειακό συγκρότημα, χώρος πρασίνου, να διαθέτει οινοποιείο, αγροδιατροφική μονάδα και μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Οποιος το έχει επισκεφθεί έστω και μία φορά, δεν μπορεί να μην έχει εκπλαγεί από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία. Από την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένας χώρος τόσο μεγάλης φυσικής ομορφιάς, αλλά και τα ιστορικά κτίρια που περιέχει.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της το Τατόι. Ηταν στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού ως ένα από τα βασικά έργα πολιτισμού. Ισως αυτή είναι μία από τις τελευταίες ευκαιρίες, έπειτα από πολλά χρόνια αδράνειας, καθυστερήσεων, πισωγυρισμάτων και ιδεοληψιών, να γίνει κάτι πραγματικά όμορφο. Θα είναι μια νίκη για όλους μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή