Αστυνομική επιχείρηση εντός της ΑΣΟΕΕ

Αστυνομική επιχείρηση εντός της ΑΣΟΕΕ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομική επιχείρηση με υψηλό συμβολισμό πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των «ειδικών δράσεων» για την καταπολέμηση του παρεμπορίου και της διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο κέντρο της Αθήνας, αστυνομικοί μπήκαν στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, πρώην σχολής ΑΣΟΕΕ, όπου συνήθιζαν να βρίσκουν καταφύγιο οι παράνομοι μικροπωλητές, και κατέσχεσαν λαθραία τσιγάρα.

Είναι η πρώτη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε πανεπιστημιακό χώρο μετά την ψήφιση του νόμου για το άσυλο. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώθηκε ότι στη διάρκεια της επέμβασης συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2.457 πακέτα τσιγάρα. «Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στον αύλειο χώρο του πανεπιστημίου τρεις αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα, τα οποία διέθεταν προς πώληση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Της επέμβασης της ΕΛ.ΑΣ. είχε προηγηθεί μυστική παρακολούθηση, κατά την οποία είχε προκύψει ότι οι τρεις κατηγορούμενοι συμμετείχαν συστηματικά στη διακίνηση και στην εμπορία λαθραίων τσιγάρων. Εις βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα. Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ρωτήθηκε σχετικά επεσήμανε ότι η επιχείρηση έγινε στις 8 το πρωί και ότι δεν υπήρξε αντίδραση από αλλοδαπούς ή ομάδες αναρχικών, όπως έχει συμβεί σε άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν επεισόδια, την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

«Σκούπα» ναρκωτικών

Μερικές ώρες νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν επιχείρηση «σκούπα» σε στέκια τοξικομανών στο κέντρο της πρωτεύουσας, συλλαμβάνοντας επτά άτομα –όλοι Ελληνες– για κατοχή ναρκωτικών.

Η επιχείρηση έγινε γύρω από τη Νομική Σχολή και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στη Βαρβάκειο Αγορά και στην πλατεία Θεάτρου. Ελέγχθηκαν 140 άτομα, προσήχθησαν 93 και συνελήφθησαν επτά, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης, κάνναβης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και 185 ηρεμιστικά χάπια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή