Απάντηση του ΕΚΑΒ στις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Απάντηση του ΕΚΑΒ στις καταγγελίες ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανευθυνότητα κατηγορεί την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) σχετικά με το τραγικό συμβάν του θανάτου του τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση ανέφερε ότι χρειάστηκαν σαράντα πέντε λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο στην περιοχή Πτελεό Μαγνησίας, και αυτό γιατί το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, που απέχει 30 χλμ από το Πτελεό δεν είχε βάρδια. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, όπου η απόσταση είναι 70 χλμ.

«Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν από τους διασώστες και τον γιατρό του ΕΚΑΒ δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο ΚΥ Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Απάντηση ΕΚΑΒ

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του ΚΥ Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του», υπογραμμίζει σε απάντηση του το ΕΚΑΒ.

Εξηγεί ότι το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ στον Βόλο δέχτηκε κλήση στις 04:27 τα ξημερώματα της 9/9/2019 για την περιοχή Πτελέος Μαγνησίας. Η κλήση διαβιβάστηκε σε Κινητή Μονάδα με Ιατρό (Κ.Ι.Μ.), η οποία αφίχθη στο σημείο στις 05:10. «Η γιατρός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας διαπίστωσε το θάνατο του τραγουδοποιού και μάλιστα διαπίστωσε ότι παρουσίαζε υποστάσεις στο κάτω μέρος του σώματός του. Ακολούθησε η διακομιδή στο νοσοκομείο του Βόλου, με άφιξη στις 06:18, προκειμένου να πραγματοποιηθεί νεκροτομή για τα αίτια θανάτου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή