ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρυποινίτης διέπραττε ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος

varypoinitis-diepratte-listeies-eno-itan-egkleistos-2336705

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, οι δύο ληστείες που είχαν διαπραχτεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα και στις 24 Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο.

Δράστης είναι 39χρονος βαρυποινίτης, που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο 39χρονος ήταν έγκλειστος κατά το χρόνο διάπραξης των ληστειών, και για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, καθώς και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του- για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα:

– την 27.02.2019 διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας,
– την 24.03.2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.