ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταθέτει στην Εισαγγελία για την υπόθεση Novartis o Ευ. Βενιζέλος

katathetei-stin-eisaggelia-gia-tin-ypothesi-novartis-o-ey-venizelos-2336845

Με την κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί, συνεχίζονται οι γενικευμένες έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για το πώς «στήθηκε» η υπόθεση της Novartis με την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων χωρίς στοιχεία.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υποβάλει εξαρχής, όταν έφθασε πριν από δυόμισι χρόνια η υπόθεση στη Βουλή, μηνύσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση δωροληψιών και είχε αντιδράσει έντονα καταγγέλλοντας επιχείρηση σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν από τους πρώτους που η υπόθεση του  αρχειοθετήθηκε διότι δεν προέκυψε τίποτα και καταθέσει σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή που διενεργεί την έρευνα.

Μετά την κατάθεση Βενιζέλου, έχει κληθεί να καταθέσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος είχε εποπτεύσει τις έρευνες για τη Novartis και έχει προβεί σε καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις και για λανθασμένους δικαστικούς χειρισμούς.