Η απίστευτη περιπέτεια μιας 19χρονης

Η απίστευτη περιπέτεια μιας 19χρονης

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το δράμα μιας 19χρονης από τη Ρουμανία, που έπεσε στα δίχτυα κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, τα μέλη του οποίου τη μεταχειρίστηκαν σαν αντικείμενο, ήρθε στο φως της επικαιρότητας από αστυνομικούς της διεύθυνσης του αεροδρομίου των Σπάτων, όταν οι αστυνομικοί του αεροδρομίου άκουσαν στο τμήμα ελέγχου εισιτηρίων μια γυναίκα να καλεί σε βοήθεια. Εσπευσαν εκεί και μην πιστεύοντας στα αυτιά τους άκουσαν την 19χρονη Ρουμάνα Ευγενία Τουρντεάν να τους λέει ότι επρόκειτο να ταξιδέψει διά της βίας για Κρήτη μαζί με τον Μιχαήλ Χρηστάκη, 57 χρόνων, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Τυμπάκι.

Σε σωματική έρευνα, που ακολούθησε οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του Χρηστάκη την προσωρινή άδεια παραμονής της κοπέλας και το διαβατήριό της, τα οποία κατακρατούσε. Η περιπέτεια της νεαρής Ρουμάνας άρχισε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου, όταν, μαζί με δύο φίλες της πέρασε λαθραία στη χώρα μας και έφθασε πεζή στη Θεσσαλονίκη. Απ’ όπου την παρέλαβε κάποιος Θωμάς Μωραΐτης, ο οποίος τη μετέφερε στην Πάτρα.

Ο Μωραΐτης κράτησε την κοπέλα για δέκα ημέρες κλειδωμένη στο σπίτι του, απειλώντας και εκβιάζοντάς την. Στη συνέχεια την υποχρέωσε να εργασθεί σε διάφορα μπαρ, πιέζοντάς την ταυτόχρονα να εκδίδεται έναντι αμοιβής. Η Ρουμάνα δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Στις 29 Οκτωβρίου ο Μωραΐτης τη μετέφερε στην Αθήνα και έναντι ενός εκατομμυρίου δρχ. την παρέδωσε στην 39χρονη Βαρβάρα Ιακωβίδου, γνωστή με το ψευδώνυμο Κατερίνα. Η Ιακωβίδου μετέφερε τη νεαρή στο σπίτι της στην Ανοιξη, όπου την κλείδωσε και μαζί με τον συγκάτοικό της Παράσχο Ψαραδέλη, 49 ετών, άρχισαν να τη χτυπούν και να την πιέζουν, προκειμένου να δεχθεί να εκδίδεται. Οταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να το καταφέρουν, την παρέδωσαν στον Χρηστάκη έναντι άγνωστου χρηματικού ποσού, ο οποίος προσπάθησε να την πάρει μαζί του στην Κρήτη.

Ο κ. Καραπάνος επισήμανε την ανάγκη καταγραφής της στοματικής υγείας του πληθυσμού, καθώς μέχρι τα στοιχεία διαφόρων επιδημιολογικών μελετών που έχουν γίνει είναι αποσπασματικά και αφορούν συγκεκριμένες περιοχές και όχι το σύνολο της επικράτειας. Και γι’ αυτό το λόγο θα διεξαχθεί εθνική μελέτη σε 14 αστικές και 8 αγροτικές περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξετασθούν 5.500 ατόμα ηλικίας 5 έως 74 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή