Είπαν και έγραψαν για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Είπαν και έγραψαν για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν από αυτές τις ειδήσεις που κανείς δεν θέλει να πιστέψει. Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών από καρδιακή ανακοπή.

Ηταν ένας καλλιτέχνης που αφουγκραζόταν την εποχή του, ανοιχτός σε συνεργασίες, αγαπητός στους συναδέλφους του, ένας τραγουδοποιός που αφήνει πίσω του σπουδαίο έργο, τραγούδια αγαπημένα, κλασικά.

Καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι του μεγάλου τραγουδοποιού, μαζί με τους χιλιάδες θαυμαστές του και λάτρεις της μουσικής του, συγκλονισμένοι από την ξαφνική απώλεια, μίλησαν και έγραψαν δημόσια «δυο λόγια» για τον αγαπημένο τους Λαυρέντη.

Τα συγκινητικά λόγια του Νίκου Πορτοκάλογλου στο «τελευταίο αντίο» στον Λαυρέντη

«Χθες το βράδυ, αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη ημέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος, αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο.

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια. «40 χρόνια κοινής πορείας και μόλις πέρσι συνεργαστήκαμε. Άργησα πολύ να αποκτήσω αυτόν τον φίλο και τελικά τον έχασα γρήγορα. Μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή τα τραγούδια μας ζευγάρωσαν αμέσως. Χτες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο..

Ο τίτλος μας είναι  «40 χρόνια επιτυχία». Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρέντης , ο μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Μοιραστήκαμε τα πάντα σαν αδέλφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες, τη σύντροφο του Ελένη, την κόρη του Κλάρα, τον αδελφό του και τους φίλους του.

Είπαν και έγραψαν για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα-1

Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε, Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας.

Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου», είπε ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αποχαιρετώντας τον «αδελφό» και «μελωδό» του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είχε ανεβάσει στο Instagram τους στίχους του τραγουδιού «Ψέματα», ανεβάζοντας μία φωτογραφία από την τελευταία συναυλία που έδωσαν λίγες ημέρες νωρίτερα μαζί στον Βόλο.

 

Διονύσης Τσακνής: «Θα μου λείψεις. Σ' αγαπάω Λάρι», είπε συγκινημένος ο Διονύσης Τσακνής για τον αγαπημένο του φίλο και καλλιτέχνη.

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν

«Λαυρέντη μου, πολυαγαπημένε, να έχεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων. Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν. Καλή αντάμωση, ρε! Βασίλης», έγραψε στο Facebook ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρετώντας τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί δισκογραφικά, είχαν μοιραστεί τη σκηνή και το χειροκρότημα σε αρκετές συναυλίες.

Αλκηστις Πρωτοψάλτη: Μία όμορφη ψυχή που θα συνεχίσει να ζει μέσα από τα τραγούδια του

Η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, τον χαρακτήρισε ως τον «πιο σημαντικό τραγουδοποιό της γενιάς του», αναφέροντας συγκινημένη πως ήταν μία «όμορφη ψυχή» που θα συνεχίσει να ζει «μέσα από τα τραγούδια του».

«Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη..» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Τον Λαυρέντη αποχαιρέτησαν αρκετοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό του χώρο, όπως ο Δημήτρης Μπάσης, ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Γιάννης Κότσιρας, με λιτές αναφορές από τις προσωπικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maraveyas (@maraveyas) on

Sep 9, 2019 at 3:59am PDT

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή