Καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς για ποντίκια σε θάλαμο ασθενών

Καταγγελία από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς για ποντίκια σε θάλαμο ασθενών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εμφάνιση ποντικών σε θάλαμο ασθενών στο νοσοκομείο Κιλκίς κάνει λόγο καταγγελία του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το περιστατικό συνέβη την περασμένη Κυριακή τα ξημερώματα, σε τμήμα της Α΄ πτέρυγας, που κατασκευάστηκε το 1937, ενώ οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλο τμήμα για φιλοξενία.

Το σωματείο εργαζομένων επισημαίνει ότι η σύμβαση με την εταιρεία απολύμανσης και εξολόθρευσης έληξε πριν ένα μήνα, ωστόσο, παρά τον έλεγχο που πραγματοποίησε το υγειονομικό Κιλκίς και την έκθεση αυτοψίας που εξέδωσε σε παρόμοιο περιστατικό, δεν πάρθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Επιπλέον το σωματείο κάνει λόγο για πτώσεις σοβάδων και επικαλείται μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου των Διοικητικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία το κτίριο εγκυμονεί κινδύνους.

Αναφέρει, ωστόσο, ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση και γνωστοποιεί ότι το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, οι ανελκυστήρες ατόμων δεν διαθέτουν πιστοποίηση, στην ηλεκτρική εγκατάσταση μεγάλα τμήματα δεν καλύπτονται από αντι-ηλεκτροπληξιακούς διακόπτες και δεν υπάρχει ιατρός εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή