Τα έργα ανάπλασης των Προσφυγικών του Καρέα

Τα έργα ανάπλασης των Προσφυγικών του Καρέα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ελαφρές μετατροπές, από παρεμβάσεις των κατοίκων και εν μέσω διαβούλευσης της δημοτικής αρχής Βύρωνα μαζί τους, προχωρά, η ανάπλαση των προσφυγικών, ένα έργο πνοής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην περιοχή του Καρέα. 

Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ αφορά περιοχή έκτασης 25 στρεμμάτων η οποία οικοδομήθηκε με πολυκατοικίες το 1958 όταν άρχισε ο μαζικός εποικισμός του Καρέα από πρόσφυγες Ελληνορουμάνους, Ελληνοπόντιους και Αρμένιους, που εγκαταστάθηκαν κατά τρία στάδια στις προσφυγικές πολυκατοικίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, το έργο περιλαμβάνει: νέο αποχετευτικό δίκτυο, διαμόρφωση πλατειών, κατασκευή πεζοδρομίων, ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής, αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και δημιουργία χώρων πρασίνου – αναψυχής.

Στις εργασίες περιλαμβάνεται επίσης:

– Η τοποθέτηση γεωεναλλακτών (σύστημα «ψυχρού» αέρα, με σωλήνες που τοποθετούνται υπογείως και μεταφέρουν από την επιφάνεια της γης αέρα, ο οποίος ψύχεται και επανέρχεται στην ατμόσφαιρα, μειώνοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη θερμοκρασία).

– Η δημιουργία υδάτινων στοιχείων (σιντριβάνια).

– Τοποθέτηση ανεμογεννητριών μικρού ύψους στο όριο της περιοχής που πραγματοποιείται η ανάπλαση και του δάσους.

– Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων.

– Φύτευση 120 νέων δέντρων και 11.670 θάμνων. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή