Σε εξέλιξη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας – Ένας νεκρός από τις αναθυμιάσεις

Σε εξέλιξη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας – Ένας νεκρός από τις αναθυμιάσεις

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια.

Σύμφωνα με το ilialive.gr ένας 57χρονος άντρας έχασε τη ζωή του από τους καπνούς που τον τύλιξαν ενώ επιχειρούσε να συνδραμει στην κατάσβεση της φωτιά. Λόγω των αναθυμιάσεων, ο άτυχος άντρας  μεταφέρθηκε στο ΓΝ Κρεστένων όπου και κατέληξε – από παθολογικά αίτια σύμφωνα με την πυροσβεστική. 

Έρευνες για το περιστατικό αναμένεται να διενεργήσουν η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προσδιοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.

Σε εξέλιξη φωτιά στα Κρέστενα Ηλείας – Ένας νεκρός από τις αναθυμιάσεις-1

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ilialive.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή