Τσιγάρα με «άρωμα» ηρωίνης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ισχυρισμό ότι παρέδωσε την κούτα με τα τσιγάρα στην οποία βρέθηκαν 20 γραμμάρια ηρωίνη, σε αστυνομικό, ο οποίος υπηρετούσε στα κρατητήρια του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να την ελέγξει, υποστήριξε χθες στην απολογία του ενώπιον της 26ης τακτικής ανακρίτριας ο 23χρονος υπάλληλος στο κυλικείο του Εφετείου Αθηνών, Γιάννης Μπακαράς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε κρατητήριο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπακαράς συνελήφθη από άνδρες της φρουράς του Εφετείου την ώρα που προσπαθούσε να παραδώσει μια κούτα με τσιγάρα στον κρατούμενο Αριστείδη Λυκούργο, 34 ετών. Οι αστυνομικοί της φρουράς ζήτησαν να ελέγξουν την κούτα και βρήκαν ένα πακέτο με 19 τσιγάρα τα οποία αντί για καπνό περιείχαν ηρωίνη.

Ο 23χρονος, ο οποίος τελικώς αφέθη ελεύθερος, φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του ότι «ήρθε στο κυλικείο κάποιος κύριος, αγόρασε μια κούτα τσιγάρα και έφυγε. Υστερα από λίγο επέστρεψε και μου ζήτησε να παραδώσω στον κρατούμενο την κούτα, γιατί δεν μπορεί να βρει τον δικηγόρο. Υποψιάστηκα ότι κάτι συνέβη, πήγα στα κρατητήρια και ζήτησα από τον αστυνομικό να την ελέγξει. Στον έλεγχο βρέθηκαν μέσα στην κούτα τα ναρκωτικά».

Τα λεγόμενα του 23χρονου επιβεβαίωσε και ο αστυνομικός, ο οποίος χθες προσήλθε προκειμένου να καταθέσει στην ανακρίτρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του Αριστείδη Λυκούργου, ο οποίος κρατείτο για απαγωγή και ληστεία, ασκήθηκε δίωξη για ηθική αυτουργία στην πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή