Περιφέρεια Αττικής: Τέλος στην παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων

Περιφέρεια Αττικής: Τέλος στην παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μηδενική ανοχή στο φαινόμενο της τοποθέτησης διαφημιστικών πινακίδων σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου, απέστειλε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής θα αλλάξει πρόσωπο στο σύνολο της έκτασής της με τη συνεργασία των δήμων.

Με στόχο, όπως υποστηρίζει, να μπει ένα τέλος στο απαράδεκτο φαινόμενο, που εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών, ο κ. Πατούλης συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Σπυρίδωνα Κοκκινάκη, του εκτελεστικού γραμματέα της Περιφέρειας, Γ. Σελίμη, υπηρεσιακών στελεχών, δημάρχων και εκπροσώπων τους.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των οδηγών και η προστασία της υγείας των πολιτών, αποτρέποντας τροχαία ατυχήματα που μπορεί να προκληθούν από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, είτε γιατί αποσπούν την προσοχή των οδηγών, είτε γιατί μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα από την πτώση τους, εξαιτίας έκτακτων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο κ. Πατούλης και ανακοίνωσε ότι όποιος δεν συμμορφώνεται «θα τον καταγγέλλουμε και θα πηγαίνει στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει τη βούληση να συνδράμει τους Δήμους στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια θα αναλάβει «όπου δεν μπορούν, την απομάκρυνση πινακίδων από εθνικές οδούς και μεγάλες λεωφόρους».

Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα εποικοδομητική» τη συνάντηση με τους δημάρχους με τους οποίους θα «βάλουμε ένα τέλος στο αδιέξοδο», με στρατηγική και συντονισμό χωρίς την παραμικρή ανοχή σε όσους επιμένουν «εις βάρος της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας των πολιτών».

Τέλος, την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του κ. Πατούλη να συνδράμει η Περιφέρεια Αττικής στο έργο των Δήμων για την απομάκρυνση των παράνομων πινακίδων, εξέφρασαν σε δηλώσεις τους οι δήμαρχοι Νίκαιας-Ρέντη, Γ. Ιωακειμίδης, και Αιγάλεω, Γ. Γκίκας, ενώ παρέστησαν και οι ομόλογοί τους του Μοσχάτου-Ταύρου, Α. Ευθυμίου, Αλίμου, Α. Κονδύλης, Παπάγου-Χολαργού, Η. Αποστολόπουλου, καθώς και εκπρόσωποι ΟΤΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή