Η διάθεση ουσιών στην «Κασταλία»

Η διάθεση ουσιών στην «Κασταλία»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοιξε η δικογραφία, που εκκρεμεί ενώπιον της 29ης τακτικής ανακρίτιας σε βάρος του ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη, ιδιοκτήτη της κλινικής «Κασταλία», ο οποίος μαζί με τέσσερις ακόμη συνεργάτες του κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για διάθεση και χορήγηση ναρκωτικών ουσιών σε ασθενείς, οι οποίοι προσπαθούσαν να απεξαρτηθούν.

Για τις συνολικά έξι κακουργηματικές κατηγορίες που τους βαρύνουν προσήλθαν χθες προκειμένου να καταθέσουν ενώπιον της ανακρίτριας ο ψυχίατρος Π. Λυμπέρης, ο οποίος από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται προφυλακισμένος κατηγορούμενος για ποσότητα ναρκωτικών, που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο σκάφος «Therapin», ο ψυχίατρος της κλινικής «Κασταλία» Μιχάλης Λαζανάκης, η διευθύνουσα Χρυσή Πετροπούλου, ο υπεύθυνος του φαρμακείου της κλινικής Γιώργος Μπολυλάς και ο φαρμακοποιός Γιώργος Δημητρός. Οι πέντε κατηγορούμενοι, ωστόσο, έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τις σε βάρος τους διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος βάσει του πορίσματος, που συνέταξαν έπειτα από έλεγχο στην «Κασταλία» οι επιθεωρητές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι διαπίστωσαν σωρεία παραβάσεων που φέρονται να έχουν τελεστεί από 1 Ιανουαρίου 2000 έως 6 Ιουνίου 2001.

Αναλυτικότερα, ο Πέτρος Λυμπέρης κατηγορείται για:

– Παράνομη έκδοση συνταγής από γιατρό για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη. Η κατηγορία αυτή αφορά και τον Λαζανάκη.

– Παράνομη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών ως υποκατάστατα απεξάρτησης

– Παράνομη κατοχή ναρκωτικών

– Διάθεση ναρκωτικών ουσιών σε τρίτους.

Ο φαρμακοποιός Γιώργος Δημητρός κατηγορείται για παράνομη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών χωρίς ιατρική συνταγή, ενώ για ηθική αυτουργία στην παράνομη έκδοση συνταγής από γιατρό για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη, κατηγορούνται οι Πετροπούλου και Μπολυλάς.

Ολα τα παραπάνω αδικήματα σύμφωνα με την κατηγορία έχουν τελεστεί κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, από δράστες που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, και τιμωρούνται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι η συνένωση δεν δημιουργεί μονοπώλια. Το θέμα, βεβαίως, θα έρθει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά η εκτίμηση που υπάρχει από την κυβερνητική πλευρά είναι ότι δεν δημιουργεί μονοπώλια. Και αυτό διότι δεν υπάρχουν εμπόδια για την είσοδο στον τραπεζικό χώρο και άλλων επιχειρήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή