Λιμενικοί έσωσαν Τούρκους ναυαγούς

Λιμενικοί έσωσαν Τούρκους ναυαγούς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμβολή πλωτών του Λιμενικού Σώματος διεσώθησαν χθες νωρίς το πρωί οι δέκα Τούρκοι ναυτικοί του φορτηγού πλοίου «Mehmet Haslaman» το οποίο βυθίσθηκε 10 ναυτικά μίλια βόρεια της Λέσβου από άγνωστη αιτία. Οι δέκα Τούρκοι ναυτικοί, που εγκατέλειψαν το σκάφος τους με σωσίβιες λέμβους, βρίσκονταν εντός του χώρου αρμοδιότητας έρευνας και διάσωσης του Τουρκίας αλλά ύστερα από συνεννόηση του Ελληνικού με τον αντίστοιχο Τουρκικό Θάλαμο Ερευνας και Διάσωσης οι δέκα Τούρκοι ναυτικοί περισυνελέγησαν από άνδρες του πλωτού ΠΛΣ 121, το οποίο έφθασε στην περιοχή του ναυαγίου προερχόμενο από το λιμάνι της Λέσβου.

Οι Τούρκοι ναυτικοί μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Μόλυβου για την παροχή Πρώτων Βοηθειών ενώ αργά χθες το απόγευμα επρόκειτο να προωθηθούν στην Τουρκία σε συνεργασία των τουρκικών με τις ελληνικές αρχές.

Το τουρκικό φορτηγό στις 5 π.μ. χθες εξέπεμψε σήμα κινδύνου προς τον παράκτιο σταθμό Κωνσταντινούπολης ενώ έπλεε 10 ναυτικά μίλια βόρεια της Λέσβου.

Υστερα από επικοινωνία των ελληνικών με τις τουρκικές αρχές δόθηκε εντολή από το Θάλαμο Ερευνας και Διάσωσης να σπεύσουν στην περιοχή παραπλέοντα σκάφη για να διασώσουν τους ναυαγούς του τουρκικού σκάφους το οποίο βυθίσθηκε στις 6.30 π.μ. έμφορτο με 1.402 τόννους βωξίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή