ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λ. Κανέλλη για καταδίκη Ι. Σαχινίδη: «Ο αγώνας συνεχίζεται ώσπου να μην υπάρχει καμία μάνα στη θέση της Μάγδας»

l-kanelli-gia-katadiki-i-sachinidi-o-agonas-synechizetai-ospoy-na-min-yparchei-kamia-mana-sti-thesi-tis-magdas-2338077

«Σήμερα ανήμερα της άνανδρης και στυγερής δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της ΧΑ, είμαι ταπεινά αλλά και βαθιά ικανοποιημένη που μπορώ να καταθέσω στον τάφο του Παύλου, σαν ένα μικρό άνθος του καλού, την οριστική καταδίκη ενός ακόμα χρυσαυγίτη», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

«Από δίκαιη σύμπτωση, σήμερα εκδικαζόταν η έφεσή του και δεν την υπερασπίστηκε. Δεν τόλμησε να εμφανιστεί για να υπερασπιστεί τη γραμμή την αντικομμουνιστική εναντίον μου, συκοφαντώντας με από βήματος Βουλής ως εντολέα και ηθική αυτουργό, και ονομαστικά και με το προσωνύμιο Σταλιάνα, της δολοφονίας των νεαρών Φουντούλη-Καπελώνη…», προσθέτει η κ. Κανέλλη και συμπληρώνει:

«Προφανώς δεν είχε το κοινοβουλευτικό διαβατήριο και άλλοθι. Έχει μια ιδιαίτερη σημασία και πρέπει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο με την καταδίκη του Ι. Σαχινίδη κλείνει την πόρτα σε όσους δοκίμασαν φορώντας τον μανδύα κόμματος να κρύψουν επί χρόνια τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α., που διογκώθηκε είτε με την ανοχή πολιτικών είτε με την ψήφο πολιτών. Κι αν σήμερα το φίδι κουλουριάζεται, κρύβεται και μοιάζει να παραλύει οργανωτικά, δε σημαίνει ότι ξεριζώθηκε απ’ το κεφάλι. Ο αγώνας συνεχίζεται ώσπου να μην υπάρχει καμία μάνα στη θέση της Μάγδας να περιμένει ν ακούσει το παιδί της να γυρίζει το κλειδί στην πόρτα κάθε βράδυ».