Μία τραγωδία και η θεά Τύχη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το βραβείο της καλής τύχης «απέσπασαν» 21 Τούρκοι πολίτες καθ’ οδόν για την Αθήνα προκειμένου να παραστούν στην τελετή απονομής των βραβείων «Ιπεκτσί», τα οποία απονέμονται κάθε χρόνο σε Ελληνες και Τούρκους πολίτες, που διακρίθηκαν για τη δραστηριότητά τους υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν και δύο άτομα που πρόκειται να τιμηθούν, συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο.

Τα δύο οχήματα μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκαν στις φλόγες. Στα κρίσιμα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν οι Τούρκοι επιβάτες του λεωφορείου και ο οδηγός του Νιχάτ Κεσεμπίρ πρόλαβαν και βγήκαν απ’ αυτό, ενώ τα δύο άτομα στο ΙΧ βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά προχθές το βράδυ, στο 418ο χιλιόμετρο της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Πλάκας Λιτοχώρου. Σύμφωνα με την Τροχαία το ΙΧ εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και με μεγάλη ταχύτητα «καρφώθηκε» κάτω από το λεωφορείο. Από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν μετά την ανάφλεξη των δύο οχημάτων οι αστυνομικοί δεν ήταν σε θέση ούτε από τις πινακίδες κυκλοφορίας του ΙΧ να βρουν στοιχεία για τον οδηγό και την γυναίκα. Με ελάχιστα στοιχεία, το κομμάτι μιας χρυσής αλυσίδας, την μάρκα του αυτοκινήτου και το χρώμα (πράσινο «Σέατ») οι άνδρες της Τροχαίας Κατερίνης κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο θυμάτων περίπου 18 ώρες μετά. Πρόκειται για τον Θωμά Δήμο 31 ετών, κάτοικο Σκοτίνας Πιερίας και την Ουκρανή υπήκοο Ολγα Γκλαζάκοβα, 27 ετών.

Στο λεωφορείο, επέβαιναν ένας νομάρχης και δύο δήμαρχοι τουρκικών πόλεων καθώς και δημοσιογράφοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή