Μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς

Μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειώθηκαν φέτος οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας  για τη σχολική περίοδο 2019-2020 ο αριθμός των εκπαιδευτικών που αποσπώνται σε διοικητικές θέσεις σε διάφορους φορείς μειώθηκε κατά 278 άτομα, σε σύγκριση με τη σχολική περίοδο 2018-2019.

Συγκεκριμένα, την περασμένη σχολική χρονιά σε θέσεις εκτός σχολείου αποσπάσθηκαν 2.094 και την νέα 1.816 εκπαιδευτικοί.

«Η κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μονάδων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασική μας προτεραιότητα. Για το λόγο αυτό, πέρα από όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δρομολογήθηκαν αμέσως και ολοκληρώνονται βάσει και των τελευταίων καταγεγραμμένων κενών, τέθηκε παράλληλα ως στόχος η μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς. Και ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε στο ακέραιο. Η έναρξη του σχολικού έτους βρίσκει περισσότερους εκπαιδευτικούς στην τάξη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ), το σχολικό έτος 2014-2015 (επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου) έγιναν 2.200 αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες και φορείς του Υπ. Παιδείας.

Ο αριθμός έμεινε ο ίδιος κατά το 2015-2016 (επί Αριστείδη Μπαλτά), μειώθηκε λίγο σε 1.900 το 2016-2017 (επί Νίκου Φίλη) και πήρε πάλι ανοδική πορεία το 2017-2018 (τον υπουργικό θώκο είχε αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου) σε 2.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή