Νέο εμβόλιο κατά παιδικών λοιμώξεων

Νέο εμβόλιο κατά παιδικών λοιμώξεων

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εποχή «δύσκολη» για τα παιδιά και συνεπώς και για τους γονείς αυτή που διανύουμε, καθώς οι λοιμώξεις και κυρίως του αναπνευστικού είναι σε έξαρση. Από τα βακτήρια, ο πνευμονιόκοκκος αποτελεί το συχνότερο αίτιο για την εμφάνιση ωτίτιδας, ενώ μπορεί να προκαλέσει πνευμονία ακόμη και μηνιγγίτιδα. Ωστόσο είναι καλά τα νέα που έρχονται από τον τομέα των εμβολίων αφού σύντομα οι παιδίατροι θα έχουν στη διάθεσή τους το νέο εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου που παρέχει μεγάλη προστασία από τις λοιμώξεις.

Οπως τόνισε ο καθηγητής παιδιατρικής κ. Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου με αφορμή το διήμερο 21ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής που οργανώνει η Β’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και το οποίο ξεκινά αύριο, υπολογίζεται ότι τα μισά παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων ετών είναι φορείς του πνευμονιόκοκκου, ο οποίος μάλιστα έχει αναπτύξει αντοχή στην πενικιλλίνη έως και 60%. Ενα από τα βασικά όπλα που διαθέτουν οι παιδίατροι είναι τα εμβόλια. Ετσι, μέχρι τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας ένα νέο εμβόλιο, το οποίο εάν χρησιμοποιηθεί στη βρεφική και παιδική ηλικία παρέχει προστασία κατά 80% από τις πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις. Το εμβόλιο θα κοστίζει 30.000 δραχμές και χορηγείται σε μία δόση σε παιδιά ηλικίας από ενός έως τεσσάρων ετών και σε τρεις δόσεις σε παιδιά κάτω του ενός έτους.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι ειδικοί θα εστιάσουν και στα ορθοδοντικά προβλήματα, καθώς όλο και πιο συχνό είναι τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο των παιδιών, που φορούν «σιδεράκια». Οπως εξήγησε η καθηγήτρια Ορθοδοντικής κ. Μερόπη Σπυροπούλου, αυτό οφείλεται στην αύξηση των αλλεργιών και των ρινίτιδων στα παιδιά γεγονός που επηρεάζει τη λειτουργία της στοματικής κοιλότητας και συνεπώς την εμφάνιση των δοντιών.

Με πλήρη μυστικότητα, μεικτό κλιμάκιο τον τριών υπηρεσιών άρχισε προς αυτή την κατεύθυνση τις έρευνες. Το πλοίο εντοπίσθηκε και ετέθη υπό στενή παρακολούθηση. Μετέβη στην Κολομβία και παρέλαβε την κοκαΐνη, για την οποία είχε φροντίσει ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος, Κωνσταντίνος Βαλλιάνος, 55 ετών, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη λατινοαμερικανική χώρα και καταζητείται και για παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών. Στη συνέχεια, έπειτα από μακρύ ταξίδι, το πλοίο έφθασε στη χώρα μας στις 7 Σεπτεμβρίου και εκφόρτωσε την κοκαΐνη σε ερημική ακτή της Πρέβεζας με φουσκωτό σκάφος. Η κοκαΐνη παρελήφθη εκεί από τον Μιχαήλ Τσουμάνη, 49 ετών, ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου «ΝΙΚΟ» στην Πρέβεζα. Μαζί με τον κουνιάδο του Γεώργιο Παπαχρήστο, 44 ετών, μετέφεραν την κοκαΐνη στο υπόγειο του ξενοδοχείου και την τοποθέτησαν σε πλαστικά βαρέλια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή