Πανδαιμόνιο στα σύνορα από ελέγχους Βουλγάρων

Πανδαιμόνιο στα σύνορα από ελέγχους Βουλγάρων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ακινητοποιημένα παραμένουν εκατοντάδες φορτηγά αυτοκίνητα αλλά και ΙΧ επιβατικά στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα οι οδηγοί των οποίων αναμένουν τον τελωνειακό έλεγχο από τις βουλγαρικές αρχές για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Οι Βούλγαροι τελωνειακοί στον σταθμό Κούλατα, επιχειρούν τις τελευταίες ημέρες, με άνωθεν εντολές, ασυνήθιστα αυστηρούς ελέγχους στα διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πρωταφανείς καθυστερήσεις και να κινδυνεύουν να αλλοιωθούν μεγάλες ποσότητες ευπαθών προϊόντων τα οποία προορίζονται είτε για τη Βουλγαρία, είτε για τις αγορές Ρουμανίας, Ρωσίας, Ουκρανίας, κ.α.

«Οι ουρές στο ελληνικό έδαφος ξεπερνούν τα οχτώ χιλιόμετρα και διαρκώς μεγαλώνουν. Σκεφτείτε την κατάσταση που επικρατεί, αφού για να ελέγξουν ένα φορτηγό, οι Βούλγαροι θέλουν τουλάχιστον μια ώρα», ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την «K» ένας τελωνειακός στον Προμαχώνα, προσθέτοντας πως επικρατεί πανδαιμόνιο από τους οδηγούς που διαμαρτύρονται συνειδητοποιώντας ότι βγαίνουν εκτός των προθεσμιών παράδοσης των προϊόντων με κίνδυνο να μην τα παραλάβουν οι αγοραστές ή να καταστραφούν.

Ο τύπος της Βουλγαρίας επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση Συμεών και ειδικότερα στον νεοδιορισθέντα από αυτήν διοικητή των τελωνείων της χώρας Εμίλ Ντιμιτρόφ, ο οποίος απέλυσε το σύνολο των τελωνειακών υπαλλήλων του σταθμού Κούλατα υποψιαζόμενος ότι διενεργούν λαθρεμπόριο με Ελληνες.

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της άνωθεν κατεύθυνσης για πάταξη του λαθρεμπορίου, οι Βούλγαροι τελωνειακοί ελέγχουν σχολαστικά εκτός από τα φορτηγά αυτοκίνητα ακόμα και τις βαλίτσες ή τους ταξιδιωτικούς σάκους των επιβατών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή