Παράταση αποχής πανεπιστημιακών γιατρών Αθήνας

Παράταση αποχής πανεπιστημιακών γιατρών Αθήνας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργού Υγείας Πρόνοιας κ. Αλέκου Παπαδόπουλου για τον τρόπο λειτουργίας των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, αλλά και παράταση της αγωνίας των φοιτητών της ιατρικής δίνουν οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, που στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, αποφάσισαν να συνεχίσουν για άλλες δεκαπέντε ημέρες την αποχή τους από το κλινικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό τους έργο. Την πρόταση αυτή επικρότησαν 115 μέλη του Συλλόγου, έναντι 94 που υποστήριξαν την αναβολή των κινητοποιήσεων για ένα μήνα και την οποία πρότεινε μεγάλο μέρος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου. Τη μεθεπόμενη Πέμπτη, πάντως, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων. Οι Πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας απέχουν από το έργο τους από τον περασμένο Ιούνιο, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νόμου 2889/2001 του υπουργείου Υγείας στην απαγόρευση της παράλληλης εργασίας τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Από την 1η Ιανουαρίου του 2002 καλούνται επίσης να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία με δεδομένη τη δυνατότητα άσκησης ιδιωτικού έργου στα απογευματινά ιατρεία, μέτρο για το οποίο επίσης έχουν εκφράσει έντονη αντίθεση. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι αμοιβές για τα απογευματινά ιατρεία, που όρισε το υπουργείο Υγείας αντί να αμβλύνουν την πολύμηνη σύγκρουση, δημιούργησαν επιπλέον αντιδράσεις με άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση των Συλλόγων ΔΕΠ Ιατρικών Σχολών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Αλεξανδρούπολης, Κρήτης και Ιωαννίνων πραγματοποιείται σήμερα προκειμένου να εξετασθεί τόσο η διαμορφωθείσα κατάσταση όσο και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Σημειώνεται ότι οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσαλονίκης συνεχίζουν την αποχή τους από το κλινικό τους έργο και κάνουν λόγο για κορύφωση της σύγκρουσης μέχρι τελικής πτώσεως.

– Παράνομη έκδοση συνταγής από γιατρό για τη χορήγηση ναρκωτικών ουσιών, χωρίς να υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ιατρική ένδειξη. Η κατηγορία αυτή αφορά και τον Λαζανάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή