Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ στις δύο οικογένειες της τραγωδίας του Γεροποτάμου

Κρατική ενίσχυση 10.000 ευρώ στις δύο οικογένειες της τραγωδίας του Γεροποτάμου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επτά μήνες έχουν περάσει από την ανείπωτη τραγωδία που γράφτηκε στα νερά του Γεροποάμου στη Μεσαρά Ηρακλείου όπου έχασαν άδικα την ζωή τους τέσσερα άτομα.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κώστας Γιαννακάκης, η 21χρονη αδερφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της Μαρία παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά με τους επιβάτες να βρίσκουν τραγικό θάνατο.

Επτά μήνες μετά, εγκρίθηκε η κρατική ενίσχυση για την βοήθεια των δύο οικογενειών που – σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ – ανέρχεται σε εφάπαξ επιχορήγηση 10.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Μάλιστα, η επιχορήγηση αυτή αφορά και την οικογένεια του 61χρονου από τον Αποκόρωνα που έχασε την ζωή του καθώς πνίγηκε στον Βατουδιάρη ποταμό.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ χορηγείται μηνιαία οικονομική ενίσχυση του ποσού των 1.000 ευρώ με τη μορφή επιδόματος σε κάθε ανήλικο παιδί των τριών, συνολικά οικογενειών, μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Υπενθυμίζεται πως η επιμέλεια του βρέφους που άφησε πίσω του το βρίσκεται στους παππούδες του και συγκεκριμένα στους γονείς του Κώστα Γιανναδάκη.

Η επιμέλεια του βρέφους είναι προσωρινή, μέχρις όρου διεξαχθεί το τακτικό δικαστήριο για την οριστική απόφαση.

Πηγή: cretapost.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή