Μυστήριο με τον «αεροπειρατή της TWA»

Μυστήριο με τον «αεροπειρατή της TWA»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμφιβολίες για το εάν ο 65χρονος υπήκοος Λιβάνου, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Μύκονο, είναι πράγματι ο «αεροπειρατής της TWA» εγείρονται από στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Σύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο 65χρονος, που σημειωτέον έχει κριθεί προφυλακιστέος, πήγε χθες το πρωί συνοδευόμενος από τον συνήγορό του στο δικαστικό μέγαρο της Ερμούπολης και παρέδωσε στον αντεισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση πιστοποιητικό της οικογενειακής του κατάστασης. Τι προκύπτει από αυτό; Στο έγγραφο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ο συλληφθείς έχει συνολικά οκτώ αδέλφια, τα πλήρη στοιχεία των οποίων αναγράφονται στο πιστοποιητικό.

Ο επί 34 χρόνια καταζητούμενος αεροπειρατής, αντίθετα, φέρεται να έχει τέσσερα αδέλφια, με διαφορετικά μάλιστα ονόματα σε σχέση με εκείνα που αναγράφονται στο πιστοποιητικό. Πρόκειται για την πρώτη σαφή ένδειξη ότι ο άνδρας που συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μυκόνου δεν είναι ο καταζητούμενος αεροπειρατής, αλλά ένα άτομο με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Ο 65χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μύκονο και στη διάρκεια ελέγχου προέκυψε ότι τα στοιχεία του αναφέρονται σε ερυθρά αγγελία των γερμανικών αρχών για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής το 1985 και το 1987. Ο ίδιος, από την πρώτη στιγμή, διέψευσε ότι έχει σχέση με την υπόθεση και δήλωσε γνωστός δημοσιογράφος του Λιβάνου. Τη σύγχυση επιτείνει το γεγονός ότι στο ευρωπαϊκό ένταλμα δεν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα, που θα βοηθούσαν στον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Πάντως, το ένταλμα παραμένει σε ισχύ και η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης προσδιορίστηκε για τις 2 Οκτωβρίου.

Τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να σταλούν στους συνηγόρους του 65χρονου φωτογραφίες του από την περίοδο 1985-1987 προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προσομοιάζει με τον αεροπειρατή ή όχι, όπως επίσης και δημοσιεύματα από το διάστημα που υποτίθεται πως συμμετείχε ενεργά στην αεροπειρατεία του αεροσκάφους της TWA. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω των επίσημων διαύλων αστυνομικής συνεργασίας έχει στείλει στη Γερμανία τα δακτυλικά αποτυπώματα του 65χρονου κρατουμένου, σε μια προσπάθεια να δοθεί λύση στο μυστήριο. Εως χθες, πάντως, δεν είχε υπάρξει επίσημη απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή