Οι γονείς και τα «ιδιαίτερα»

Οι γονείς και τα «ιδιαίτερα»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι στους δέκα μαθητές Λυκείου της Αττικής παρακολουθούν φροντιστήριο. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 501 γονείς μαθητών Λυκείου στο Λεκανοπέδιο από την εταιρεία ΚΑΡΡΑ RESEARCHE για λογαριασμό της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, το 59,5% των μαθητών πηγαίνει φροντιστήριο, το 15,7% παρακολουθεί τα προγράμματα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης του υπουργείου Παιδείας, ενώ το υπόλοιπο 24,6% των γονέων είτε δεν απάντησαν είτε δήλωσαν ότι το παιδί τους έχει άλλη εξωσχολική βοήθεια (κατά κύριο λόγο ιδιαίτερα μαθήματα).

Οι γονείς που απάντησαν ότι τα παιδιά τους παρακολουθούν πρόσθετη διδακτική στήριξη (συνολικά 79 γονείς), αιτιολόγησαν την απόφασή τους είτε διότι έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους καθηγητές του σχολείου από αυτούς του φροντιστηρίου (34 γονείς έδωσαν αυτήν την απάντηση) είτε για οικονομικούς λόγους (27 γονείς) είτε διότι τα παιδιά τους είναι στην πρώτη τάξη του Λυκείου και δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να παρακολουθήσουν φροντιστήριο (18 γονείς).

Στον αντίποδα, 299 γονείς επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήρια είτε διότι -όπως πιστεύουν- έχουν καλύτερη οργάνωση από τα Λύκεια (συνολικά 97 γονείς) είτε διότι τους δημιουργούν μεγαλύτερο αίσθημα σιγουριάς (76 γονείς) είτε διότι διαθέτουν καλύτερους καθηγητές και συσσωρευμένη εμπειρία (126 γονείς).

Κατά το χειμερινό εξάμηνο θα αναπτυχθούν κύκλοι σπουδών στους τομείς Φιλοσοφίας, Φιλολογίας, Ιστορίας, Θεολογίας – Θρησκειολογίας, Θετικών Επιστημών, Επιστημών του Ανθρώπου, Λαογραφίας, Μουσειολογίας, Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας, Μουσικής. Επίσης, θα λειτουργήσουν Εργαστήρια Βυζαντινής Αγιογραφίας, Θεωρίας και Πράξης των Εικαστικών Τεχνών και Βυζαντινής Μουσικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή