ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλήψεις διακινητών σε Φλώρινα, Έβρο και Ροδόπη για μεταφορά αλλοδαπών

Συλλήψεις διακινητών σε Φλώρινα, Έβρο και Ροδόπη για μεταφορά αλλοδαπών

Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας και στους νομούς Έβρου και Ροδόπης.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Δ.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό για μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών, με τελικό προορισμό την Καστοριά. Οι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από μη νομοθετημένο σημείο ενώ σε βάρος τους εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Εξάλλου, αστυνομικοί συνέλαβαν στους νομούς Έβρου και Ροδόπης οκτώ διακινητές, οι οποίοι εμπλέκονται σε διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μεταναστών. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένων επιχειρήσεων στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε θαμνώδη περιοχή της Ροδόπης.

Την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Σαπών Ροδόπης.