ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιλιάδες κόσμου στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού στο κέντρο της Αθήνας (φωτογραφίες)

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies-2339906

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στον συμβολικό περίπατο αλλά και τους αγώνες δρόμου που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του «Race for the Cure», του μεγαλύτερου θεσμού με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού στον κόσμο. Οι δρόμοι είναι πλέον ανοιχτοί και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά. 

Οι συμμετέχοντες στο σημερινό «Race for the Cure» που ήταν το 11ο στην Ελλάδα, φορούσαν λευκά και γαλάζια μπλουζάκια με το σχετικό σύνθημα και κρατούσαν λευκά και ροζ μπαλόνια.

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies0

Kαλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ' όλα, την πρόληψη, μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά».

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies2

Μάλιστα, φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά που ο 33ος Γύρος της Αθήνας, ένας από τους πιο ιστορικούς αθλητικούς θεσμούς της πρωτεύουσας, έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, ενώνοντας τις δυνάμεις του με το «Greece Race for the Cure» σε μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν και τον αγώνα δρόμου πέντε χιλιομέτρων. 

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies4

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διοργάνωση – ανάμεσα σε 140 – που πραγματοποιούνται παγκοσμίως, με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και την ενδυνάμωση των ασθενών, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies6

Πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε ετήσια βάση, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure. 

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies8

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies10

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies12

chiliades-kosmoy-ston-agona-enantia-ston-karkino-toy-mastoy-sto-kentro-tis-athinas-fotografies14