Απεργία στις 2 Οκτώβρη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργία στις 2 Οκτώβρη: Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην αυριανή 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας (ΕΚΑ), αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη και ώρα 10.30 π.μ. στα Προπύλαια. 

Παράλληλα και η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας, από τις 11:00 το πρωϊ μέχρι τη λήξη του ωραρίου. 

Συγκεκριμένα: 

–  Ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3 του Μετρό. Επίσης, οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας και μεθαύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

–  Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

– Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

– Το τραμ θα λειτουργεί από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απεργίας ή στάσης και των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία με τη διοίκηση της εταιρείας για υπογραφή ΣΣΕ στην ΕΕΣΣΤΥ.

24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά συμμετέχει και η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά.

Χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Τη συμμετοχή τους αποφάσισαν οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε το συνδικάτο των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Παράλληλα, με την ανακοίνωσή του, το συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια ημέρα, στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή