Μακαρονάδα για βιαστικούς

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την περίσταση που σας παρουσιαστούν ξαφνικά καλοί και μπόλικοι φίλοι, φτιάξτε αυτήν τη μακαρονάδα που καλύπτει άνετα δώδεκα πεινασμένους, ίσως και δεκατέσσερις. Εάν νηστεύετε ή έχετε άλλους λόγους, μπορείτε να παραλείψετε το κοτόπουλο ή να το αντικαταστήσετε με γαλοπούλα ή με κομματάκια από χοιρινό ψαχνό, οπότε θα τηρήσετε τις ίδιες αναλογίες στα αρώματα. Μπορείτε όμως να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου κρέας και αντ’ αυτού να σοτάρετε 600 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες. Το τυρί επίσης μπορείτε να το αλλάξετε σύμφωνα με το γούστο σας.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μακαρόνια (προτιμότερα τα χοντρά)

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

10 μέτριες μελιτζάνες τσακώνικες

1 ποτήρι τριμμένη κεφαλογραβιέρα

10 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

8 κουταλιές λάδι

1 κουταλάκι, καλά γεμάτο, γλυκάνισο

1 κοφτό κουταλάκι κανελογαρύφαλλα

μπόλικο μαύρο πιπέρι, αλάτι

1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο (αν θέλετε)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεφλουδίστε τις μελιτζάνες, κόψτε τις σε μικρούς κύβους και τηγανίστε τις. Με την τρυπητή κουτάλα βγάλτε τις από το λάδι και ακουμπήστε τις σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Κόψτε σε μικρούς κύβους και τα ψαχνά του κοτόπουλου, βάλτε στο τηγάνι τις 5 κουταλιές από το μετρημένο λάδι και, όταν κάψει, τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τότε αλατοπιπερώστε τα και πασπαλίστε από πάνω το γλυκάνισο και τα κανελογαρύφαλλα. Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε για δύο λεπτά και αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Βράστε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό με μια χούφτα χοντρό αλάτι και σουρώστε τα. Ξαναβάλτε τα στην ζεστή κατσαρόλα και ραντίστε τα με το υπόλοιπο λάδι. Στρώστε τώρα σε βαθύ σκεύος πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί το 1/3 από τα μακαρόνια, πασπαλίστε τα με τυρί σκορπίστε ένα μέρος από τις τηγανισμένες μελιτζάνες και το κοτόπουλο με τα αρώματα και το σκόρδο. Συνεχίστε μέχρι να εξαντληθούν όλα τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή