Αστεροσκοπείο: Η εντελώς απρόβλεπτη καταιγίδα και το εντυπωσιακό shelf cloud (φωτογραφίες – video)

Αστεροσκοπείο: Η εντελώς απρόβλεπτη καταιγίδα και το εντυπωσιακό shelf cloud (φωτογραφίες – video)

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική σήμερα το απόγευμα, ήταν τελείως απρόβλεπτη, καθώς τα πρωινά προγνωστικά στοιχεία δεν έδιναν καμία πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιου φαινομένου στην περιοχή της Αττικής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Αστεροσκοπείο: Η εντελώς απρόβλεπτη καταιγίδα και το εντυπωσιακό shelf cloud (φωτογραφίες – video)-1

Κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής καταιγίδας, στον ουρανό της Αττικής εμφανίστηκε ένα εντυπωσιακό σύννεφο με την ονομασία shelf cloud. Το σύννεφο αυτό βρίσκεται στα άκρα ενός καταιγιδοφόρου νέφους και προηγείται χρονικά μίας ισχυρής καταιγίδας ή μιας γραμμής ισχυρών καταιγίδων. Η παρουσία του συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ενώ αργότερα εκδηλώνεται η ισχυρή καταιγίδα. Το εντυπωσιακό σύννεφο έγινε ορατό σε αρκετές περιοχές της Αθήνας.

Αστεροσκοπείο: Η εντελώς απρόβλεπτη καταιγίδα και το εντυπωσιακό shelf cloud (φωτογραφίες – video)-2

Παράλληλα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν σήμερα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και δευτερευόντως τη Μακεδονία και τα υπόλοιπα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Το σύστημα «ΖΕΥΣ» του ΕΑΑ κατέγραψε περί τους 7.000 κεραυνούς πάνω από την ελληνική επικράτεια, με 2.300 από αυτούς να εντοπίζονται πάνω από την ξηρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή