Ξεκινούν ξανά μετά από 2 χρόνια οι έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

Ξεκινούν ξανά μετά από 2 χρόνια οι έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων η ενάλια αρχαιολογική έρευνα που είχε διακοπεί μετά το 2017.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη -το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Τυφώνας» (Typhoon_-, «στόχος της πολυαναμενόμενης αρχαιολογικής έρευνας που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες είναι η ανέλκυση εντοπισμένων αρχαιοτήτων, η επικαιροποίηση της σχεδιαστικής αποτύπωσης του αρχαιολογικού χώρου και η αξιολόγηση της κατάστασης του περίφημου ναυαγίου, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας δραστηριότητας».

«Η επί χρόνια διευθύντρια της έρευνας δρ. Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, αναλαμβάνει δράση πλαισιωμένη από μια εξαιρετική διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται καταδυόμενοι αρχαιολόγοι, τεχνικοί δύτες, κινηματογραφιστές, καθώς και τετραμελής ομάδα βαθυκαταδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος», συνεχίζει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Ξεκινούν ξανά μετά από 2 χρόνια οι έρευνες στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων-1

«Ο "Τυφώνας" προσδίδει πλέον άλλη διάσταση στην όλη ερευνητική προσπάθεια καθώς, πέραν του μεγέθους του, έχει τη δυνατότητα να διατηρείται ακίνητος πάνω από οποιοδήποτε σημείο του βυθού, επιτρέποντας στους καταδυόμενους αρχαιολόγους να χρησιμοποιούν σταθερή βάση εξόρμησης ακριβώς επάνω από το αρχαίο ναυάγιο», σημειώνει μεταξύ άλλων το Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή