Προσάραξη της «Ελλης» σε αβαθή στη Σαμοθράκη

Προσάραξη της «Ελλης» σε αβαθή στη Σαμοθράκη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αβαθή νερά στα ανοιχτά της Σαμοθράκης προσάραξε χθες τα ξημερώματα η φρεγάτα «Ελλη», με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για ορισμένες ώρες την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων». Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα, η φρεγάτα κόλλησε σε αμμώδη αβαθή στην περιοχή Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, γεγονός το οποίο οδήγησε στην ακύρωση του συγκεκριμένου σκέλους της αποβατικής άσκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η προσάραξη οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και, συγκεκριμένα, σε κακό υπολογισμό.

Η προσάραξη δεν προκάλεσε ζημιές στη φρεγάτα, καθώς αυτή έγινε στην πλώρη, χωρίς να επηρεαστούν οι μηχανές, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την αποκόλληση της «Ελλης» από τα αβαθή. Ουσιαστικά η φρεγάτα ξέφυγε με ορισμένες γρατζουνιές. Για την απόδοση ευθυνών σχετικά με το περιστατικό αναμένεται η διενέργεια έρευνας και απόφαση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Η τελική φάση του «Παρμενίωνα» ολοκληρώθηκε με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι οποίοι παρακολούθησαν το νυχτερινό σκέλος της άσκησης (Βελισσάριος ’19), όπου πραγματοποιήθηκαν πυρά από σειρά οπλικών συστημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή