ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης για το κύκλωμα με τα ρυμουλκά

Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο λιμενάρχης Θεσσαλονίκης για το κύκλωμα με τα ρυμουλκά

Ελεύθεροι υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στην Α' ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο κεντρικός λιμενάρχης της πόλης και οι έξι πλοηγοί που κατηγορούνται ότι χρηματίζονταν προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη έναντι άλλης ανταγωνίστριας εταιρείας.

Από συνομιλίες μεταξύ των υπόπτων, που κατέγραψαν τα στελέχη της υπηρεσίας, προκύπτει ότι οι τέσσερις επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ρυμουλκών, που συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενοι για εκβίαση και δωροδοκία, σχεδίαζαν να ιδρύσουν νέο σωματείο και μέσω αυτού να αλλάξουν τον κανονισμό προδιαγραφών και λειτουργίας των ρυμουλκών. 

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ της «Κ»: «Δύο ρυμουλκά και το εξτραδάκι μου…»

Το ποσό της εγγύησης ορίστηκε σε 20.000 ευρώ για τον λιμενάρχη και σε 15.000 ευρώ για τους πλοηγούς, με σύμφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων.

Εχθές, Σάββατο, για την ίδια υπόθεση, αφέθησαν ελεύθεροι, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ, οι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη που κατηγορούνται για την υπόθεση χρηματισμού στο λιμάνι της πόλης.

Την ίδια ποινική μεταχείριση με τους πλοιοκτήτες είχαν και οι επτά συγκατηγορούμενοι υπάλληλοί τους που αφέθηκαν ελεύθεροι με μοναδικό όρο την καταβολή εγγύησης 2.000 ή 10.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ