Συνάντηση ΠτΔ Παυλόπουλου με την πρόεδρο του ιδρύματος Robert F. Kennedy και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Συνάντηση ΠτΔ Παυλόπουλου με την πρόεδρο του ιδρύματος Robert F. Kennedy και τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμβληματική δράση του Ιδρύματος Robert F. Kennedy αναφορικά με την υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, καθώς και την αμέριστη και ενεργό συμπαράσταση της κας Κέρι Κένεντι στον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο Μουσείο της Ακρόπολης, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του Ιδρύματος Robert F. Kennedy κ. Κέρι Κένεντι και την πρόεδρο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τις οποίες συνόδευε και ο κ. Tέντ Κένεντι με την σύζυγό του.

Αναφερόμενος στη στάση της κας Κένεντι σχετικά με την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, σημείωσε ότι η συμπαράστασή της υπερβαίνει, κατά πολύ, τα όρια της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην κοιτίδα τους επιβάλλεται, πρωτίστως και κυρίως, από τις αρχές και τις αξίες του κοινού μας πολιτισμού, τις οποίες προσβάλλει βάναυσα η εμμονή του Βρετανικού Μουσείου να καλύπτει, ασυστόλως, την βάρβαρη πολιτιστική τυμβωρυχία και κλοπή του Έλγιν πριν από δύο, και πλέον, αιώνες.

Από την πλευρά της, η κα Κένεντι ευχαρίστησε για την συνάντηση και υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολιτιστική κληρονομιά, η οποία θα πρέπει να επανενωθεί και να βρεθεί ξανά στο «λίκνο της», εδώ στην Ελλάδα, προκειμένου να την απολαμβάνουν τόσο οι Έλληνες όσο και να μπορεί να την δει ο κόσμος στο φυσικό της περιβάλλον.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς που ενώνουν την Ελλάδα και τον πολιτισμό της με την οικογένεια Κένεντι, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συμβολή της κας Κέρι Κένεντι στις προσπάθειες της χώρας μας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, και της απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε εκείνη όσο και στο ζεύγος Τέντ Κένεντι για την επετειακή εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τα 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ιδιαίτερη αγάπη τους για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή