Ελεύθεροι οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνται για δωροληψία

Ελεύθεροι οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που κατηγορούνται για δωροληψία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Τα δύο στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούσαν στο τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Δυτικής Αττικής και κατηγορούνται ότι ζήτησαν 10.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη εταιρείας ανακύκλωσης προκειμένου με τη μεσολάβησή τους να μειωθεί πρόστιμο ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ που του είχε επιβάλει η Επιθεώρηση Εργασίας.

Ο επιχειρηματίας κατήγγειλε την υπόθεση στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και την 2α Οκτωβρίου τα στελέχη της πέρασαν χειροπέδες στους δύο αστυνομικούς.

Ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος του τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης  -εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Πειραιά Γιάννη Γλύκα- αρνήθηκε ότι ζήτησε χρήματα και δήλωσε ότι ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που απευθύνθηκε σ΄ αυτόν για βοήθεια,  λέγοντάς του ότι δεν είχε χρήματα για να πληρώσει το πρόστιμο. 

Ενώπιον του ανακριτή φέρεται να κατέθεσε ότι «το μόνο που τον συμβούλευσα ήταν να δηλώσει εγγράφως ότι δεν ήξερε ότι οι αλλοδαποί που απασχολούσε δεν είχαν χαρτιά, ώστε το πρόστιμο να πέσει στα 1.500 ευρώ ανά παράνομο αλλοδαπό εργαζόμενο αντί για 5000 ευρώ».

Για την επίμαχη συνάντηση στην υπηρεσία του, κατά την οποία παρέλαβε 3.000 ευρώ, ο διωκόμενος αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι δεν ήξερε ότι φάκελος που του έδωσε ο επιχειρηματίας είχε μέσα χρήματα.

Στους δύο αστυνομικούς επεβλήθη καταβολή εγγύησης 3.000 ευρώ και η υποχρέωση να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή