Επιχείρηση καθαριότητας στην πλ. Πέτρουλα

Επιχείρηση καθαριότητας στην πλ. Πέτρουλα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενισχυμένα συνεργεία της διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων προχώρησαν την προηγούμενη Κυριακή σε μια σειρά δράσεων στην περιοχή της πλατείας Σωτήρη Πέτρουλα, στον Κολωνό, σε συνέχεια των παρεμβάσεων στις γειτονιές της πόλης. Πρόκειται για δράσεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης, αλλά και τον καθαρισμό και καλλωπισμό του δημόσιου χώρου, έτσι ώστε να προσελκύει τους πολίτες και τους επισκέπτες. 

Με τον συντονισμό του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκου Αβραμίδη, δύο υδροφόρες, δύο πλυστικά οχήματα και εργάτες οδοκαθαρισμού πραγματοποίησαν καθαρισμό αλλά και αποκαταστάσεις όπου χρειαζόταν στην πλατεία. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν καινούργια επιδαπέδια καλαθάκια και αποσύρθηκαν όσα ήταν κατεστραμμένα, όπως ζητούσαν καιρό τώρα οι κάτοικοι της περιοχής. Επίσης, βάφτηκαν τα παγκάκια στην πλατεία, τα επιστήλια καλαθάκια, καθώς και οι κολόνες φωτισμού της. Ειδικά συνεργεία αφαίρεσαν το γκράφιτι από το μαρμάρινο σιντριβάνι.

«Οι συντονισμένες επιχειρήσεις των υπηρεσιών για αντι-γκράφιτι, καθαρισμό και αποκατάσταση του πρασίνου, αποτελούν βασικό κομμάτι της στρατηγικής του δήμου, που τις επεκτείνει σε όλη την Αθήνα. Στόχος είναι, οι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας να μην είναι απλά περάσματα, αλλά ο προορισμός για κατοίκους και επισκέπτες», τονίζουν στο επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Μάλιστα, η εντολή που έχουν οι υπηρεσίες του δήμου είναι να παρεμβαίνουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα, όταν παρατηρείται παρέμβαση σε δημόσιο χώρο. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα συνεργείο του δήμου καθάρισε την πλατεία Εξαρχείων. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή