ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κοκαΐνης

Περίπου δύο κιλά κοκαΐνης και 1,5 κιλό ηρωίνης κατέσχεσαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, μετά τρεις καλοστημένες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν οκτώ άτομα, διακινητές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στους χρήστες του Λεκανοπεδίου. Ειδικότερα, εξαρθρώθηκε σπείρα την οποία αποτελούσαν οι Χρήστος Ψαράς, 31 ετών, Αθανάσιος Κατσαγάνης, 45 ετών και ο Αλβανός Ιλίρ Πόφκα, 27 ετών. Είχαν συστήσει σπείρα και διακινούσαν κοκαΐνη, κυρίως στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Δύο αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν να πλησιάσουν τα μέλη της σπείρας παρουσιαζόμενοι ως αγοραστές. Ο ένας συναντήθηκε με τους Κατσαγάνη και Πόφκα, προκειμένου να παραλάβει ένα κιλό κοκαΐνης και ο δεύτερος συναντήθηκε σε άλλο σημείο με τον Ψαρά για να του παραδώσει 19 εκατ. δρχ. για την αγορά της κοκαΐνης.

Στην Κυψέλη συνελήφθησαν οι Αλβανοί Ιλίρ Χόντο, 32 ετών, Εντγουορντ Ακαράι, 23 ετών, Αθρίμ Μουσκάζ, 31 ετών και Γκεζίμ Μουσκάζ, 23 ετών, οι οποίοι διακινούσαν κοκαΐνη και ηρωίνη. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν διαμέρισμα στην οδό Ευελπίδων 21 σαν κρύπτη για τα ναρκωτικά. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,5 κιλό ηρωίνης και 250 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σε μια τρίτη επιχείρηση συνελήφθη ο 63χρονος ναυτικός Δημήτριος Μπουζούνης, ο οποίος διακινούσε κοκαΐνη. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου μισό κιλό κοκαΐνης, μικροποσότητα κάναβης και 300 χιλιάδες δρχ., που εκτιμάται ότι προήλθαν από διακίνηση ναρκωτικών.

Μόλις οι Λιμενικές Αρχές έλαβαν το σήμα κινδύνου, οργάνωσαν μια γιγαντιαία επιχείρηση διάσωσης των επιβαινόντων στο μότορσιπ. Αρχικώς πλησίον του σκάφους με τους λαθρεπιβάτες κατέπλευσε το επιβατηγό πλοίο «Ζάκυνθος» και το φορτηγό «Κίμωλος» τα οποία παρέμειναν έως ότου αποφασισθεί τι θα γίνει. Τελικώς δώθηκε εντολή στο «Ζάκυνθος» να ρυμουλκήσει το μότορσιπ στο λιμάνι της Ζακύνθου. Κάτι, όμως, που ήταν πολύ δύσκολο λόγω των δυσμενέστατων καιρικών συνθηκών. Τελικά το μότορσιπ έφθασε ρυμουλκούμενο στο λιμάνι της Ζακύνθου αργά χθες το απόγευμα.