Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Λαμπρή τελετή υποδοχής των πρωτοετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αιωνόβιο πια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (η πρώην ΑΣΟΕΕ) διαθέτει ένα ισχυρό ελιξήριο νεότητας. Πρόκειται για τη ζωντάνια, τη δημιουργικότητα των φοιτητών του, αλλά και τις σημαντικές ακαδημαϊκές επιδόσεις τους που επιβεβαιώνονται με διακρίσεις. Περίπου 2.000 πρωτοετείς υποδέχθηκε φέτος το ΟΠΑ σε μια λαμπρή τελετή. Συνολικά έχει 21.500 φοιτητές (εξ αυτών οι 12.000 ενεργοί) και περί τους 180 διδάσκοντες.

Ειδικότερα, η ιστορία του ιδρύματος ξεκίνησε με εμπνευστή και ευεργέτη τον Γρηγόριο Μαρασλή και θεμελιωτή τον Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος το 1920 ίδρυσε την «Ανώτατη Σχολή Εμπορικών Σπουδών», η οποία μετονομάστηκε σε «Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών» (ΑΣΟΕΕ) και κατόπιν σε «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών» (ΟΠΑ). Ετσι το νέο ακαδημαϊκό έτος, 2019-2020, σηματοδοτεί την απαρχή της νέας εκατονταετίας στην ιστορία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Οπως ανέφερε ο πρύτανης του ΟΠΑ, καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, στον χαιρετισμό του κατά τη τελετή υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, «το πανεπιστήμιό μας συμπληρώνει φέτος εκατό χρόνια ζωής. Εκατό χρόνια κόπων, προσπαθειών, μα και μεγάλων χαρών. Εκατό χρόνια προσφοράς στην ελληνική νεολαία, στην παιδεία, στην κοινωνία, στη χώρα. Η επιτυχής αυτή πορεία στηρίχτηκε στους ακαδημαϊκούς δασκάλους, στους φοιτητές και στο προσωπικό, που υπηρέτησαν το ίδρυμα όλα αυτά τα χρόνια. Με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας και την υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διακρίνεται στις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και αποτελεί το κορυφαίο πανεπιστήμιο της χώρας στις επιστήμες που θεραπεύει».

Απευθυνόμενος στους νέους φοιτητές που περνούν το κατώφλι του ιδρύματος στην αφετηρία της νέας εκατονταετίας του, ο κ. Γιακουμάκης τόνισε: «Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η ιδιότητα του φοιτητή αποτελεί μοναδική ευκαιρία επιστημονικής και πνευματικής ανάπτυξης, κοινωνικής και πολιτικής ολοκλήρωσης».

Μάλιστα, το ίδρυμα αλλάζει και… όψη, καθώς έχει ξεκινήσει προσπάθεια διατήρησης των τοίχων του, εσωτερικών και εξωτερικών, χωρίς γκράφιτι. Δύσκολη βέβαια προσπάθεια, αλλά λένε ότι ο επιμένων νικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή