Επιστρέφει τον Νοέμβριο στην Αθήνα το Singularity Summit

Επιστρέφει τον Νοέμβριο στην Αθήνα το Singularity Summit

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Διανύουμε την πιο συναρπαστική εποχή στην ιστορία» αναφέρει, με τη χειμαρρώδη ενέργεια που τον χαρακτηρίζει, ο πολυμήχανος τεχνο-ουτοπιστής Πήτερ Διαμάντης. Βρισκόμαστε στην ταράτσα του Μουσείου Μπενάκη και ο ελληνικής καταγωγής πρόεδρος του ιδρύματος X Prize και συνιδρυτής του Singularity University στη Σίλικον Βάλεϊ καλωσορίζει από την οθόνη το κοινό που παρευρίσκεται στη συνέντευξη Τύπου. Στόχος είναι η παρουσίαση του προγράμματος για το φετινό SingularityU Greece Summit. Επειτα από μια συναρπαστική παρθενική συνεδρία, το SingularityU Summit επιστρέφει και φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταξύ 11 και 12 Νοεμβρίου, για να εμπνεύσει την Ελλάδα να αφουγκραστεί τις τεχνολογικές τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον και να αδράξει τις ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν.

Τη σκυτάλη παίρνει η Νίκη Συροπούλου, διευθύντρια του ελληνικού συνεδρίου του Singularity, η οποία ξεδιπλώνει την αισιόδοξη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το συνέδριο. Μέσα από μία σειρά βίντεο, η κ. Συροπούλου εξηγεί πώς οι εκθετικές τεχνολογίες δημιουργούν αμέτρητες λύσεις στα προβλήματα της ανθρωπότητας, και πώς η Ελλάδα πρέπει να ενταχθεί δυναμικά στον χάρτη των σύγχρονων καινοτομιών. Ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Φυσικών Επιστήμων «Δημόκριτος», Γεώργιος Νούνεσης, συμφωνεί και μοιράζεται με το κοινό τον εντυπωσιακό αντίκτυπο που έφερε το X Prize Καλαμάτα, το οποίο οδήγησε στη χαρτογράφηση του βυθού σε βάθος 4 χιλιομέτρων με πιθανές εφαρμογές από τις σεισμομετρήσεις μέχρι τη μελέτη της προέλευσης του σύμπαντος. Οι διεργασίες του φετινού SingularityU Greece Summit θα κινηθούν γύρω από τον θεματικό άξονα «ένα όραμα για το μέλλον» – ακριβώς επειδή ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ελλάδας για τις δραματικές εξελίξεις που επιφέρει η 4 Βιομηχανική Επανάσταση χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από οκνηρία και αδράνεια, όπως επισήμανε ο CEO της Deloitte, Δημήτρης Κουτσόπουλος. Μεταξύ άλλων, το φουτουριστικό συνέδριο θα εξετάσει το μέλλον του ενεργειακού τομέα, τα άλματα στην τεχνητή νοημοσύνη και στη ρομποτική, τις πόλεις και τα εργασιακά περιβάλλοντα του μέλλοντος αλλά και τις συναρπαστικές εξελίξεις στον τομέα της βιοϊατρικής και βιοτεχνολογίας.

Μια γρήγορη ματιά στη λίστα των φετινών ομιλητών αρκεί για να αντιληφθεί κανείς πόσο εντυπωσιακό αναμένεται να είναι το επίπεδο του συνεδρίου. Μεταξύ άλλων, στην Αθήνα θα παρευρεθούν ο δρ Μαρκ Ποστ, γνωστός ως δημιουργός του πρώτου μπιφτεκιού που καλλιεργήθηκε απευθείας από κύτταρα, και η Ανίτα Σολ Μπρέντε, ιδρύτρια της καινοτόμου εταιρείας Iris.ai και μία εκ των 50 πιο ισχυρών γυναικών στον τομέα της τεχνολογίας σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Στο συνέδριο θα συμμετάσχει και ο Νταγκ Χολ, ο οποίος μπορεί να μην είναι διάσημος, ωστόσο μια μελέτη διαπίστωσε πως το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό χρησιμοποιεί 18 προϊόντα ή υπηρεσίες που ο ίδιος εφηύρε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή