Ο χειρουργός ξέχασε βελόνα «εντός» του ασθενούς

Ο χειρουργός ξέχασε βελόνα «εντός» του ασθενούς

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεύτερη ξεχασμένη βελόνα στο σώμα ασθενούς, δεύτερη καταδίκη για τον καρδιοχειρουργό Χρήστο Παπακωνσταντίνου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε χθες τον γιατρό σε φυλάκιση 7 μηνών για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια. Για την ίδια κατηγορία, το δικαστήριο καταδίκασε με την ίδια ποινή τους συνεργάτες του γιατρού, Θωμά Μαρίνο και Λ. Λούκμαν, που αποτελούσαν τη χειρουργική ομάδα, ενώ έκρινε αθώα τη νοσοκόμα που συμμετείχε στην επέμβαση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον Νοέμβριο του 1995 οι γιατροί ξέχασαν στο σώμα του ασθενούς Ευάγγελου Παπαδόπουλου μία βελόνα μετά την ολοκλήρωση καρδιοχειρουργικής επέμβασης, στο νσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Σε ακτινογραφία αργότερα, ο ασθενής διαπίστωσε την ύπαρξη του «ξένου σώματος» και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ενώ κατέθεσε και αγωγή αποζημίωσης. Οπως ανέφερε μετά τη δίκη ο συνήγορος του καρδιοχειρουργού, που τυγχάνει και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο πελάτης του καταδικάστηκε για ένα σκέλος του κατηγορητηρίου, καθώς το δικαστήριο δέχθηκε ότι επήλθε σωματική βλάβη της υγείας και συγκεκριμένα ψυχικός κλονισμός κατά την ανακοίνωση για την παραμονή του ξένου σώματος. «Απευθύνομαι στην κοινή λογική αν είναι φυσικό να μείνει μια βελόνα στο σώμα ασθενούς», δήλωσε ο δικηγόρος της άλλης πλευράς. Οι τρεις γιατροί άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ίδιος καρδιοχειρουργός πέρυσι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 μηνών για μια άλλη ξεχασμένη βελόνα σε παρόμοια επέμβαση στον ασθενή Γ. Αλεξιάδη. Με αποφάσεις του Πρωτοδικείου έχουν επιδικαστεί για τους δύο ασθενείς αποζημιώσεις 35 και 15 εκατ. δρχ. αντίστοιχα.

Νωρίτερα στην κατάθεσή του ο σύζυγος της κατηγορουμένης, που από την πρώτη στιγμή στέκεται στο πλευρό της, χαρακτήρισε την Γιαννακοπούλου πολύ καλή μητέρα αλλά όπως εξήγησε, η συμπεριφορά της άλλαξε όταν γνώρισε τον αρχιμανδρίτη. «Εβλεπε τους παπάδες και τις καλόγριες σαν ανθρώπους του Θεού, σαν Θεούς της. Μετά τη γνωριμία της με τον Ανθιμο, η συμπεριφορά της είχε γίνει αφόρητη. Εκλαιγε, συμπεριφερόταν άσχημα στο παιδί και μετά το αγκάλιαζε και το φίλαγε. Δεν ήταν η γυναίκα που είχα γνωρίσει…», είπε. Ο ίδιος, ερωτώμενος για την τωρινή ψυχολογική κατάσταση της γυναίκας του, υποστήριξε ότι η Γιαννακοπούλου αισθάνεται τύψεις τόσο για τη δολοφονία όσο και για την οικογένειά της. «Δεν θα το ξεπεράσει ποτέ… Εχει καταστρέψει τη ζωή της». Η δίκη συνεχίζεται σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή