ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατάθεση Ανδρ. Λυκουρέντζου για Novartis: Ζήτησε απόδοση ευθυνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Κατάθεση Ανδρ. Λυκουρέντζου για Novartis: Ζήτησε απόδοση ευθυνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση

Ενας ακόμα πολιτικός από τους δέκα συνολικά τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργούνται για το αν και πως στήθηκε σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων.

Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος κατέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, δίχως όμως να κατονομάσει κάποιο πολιτικό ως υπεύθυνο των πολιτικών και δικαστικών χειρισμών για την υπόθεση.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την κατάθεση του ο Ανδρέας Λυκουρέντζος τόνισε:

«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομά μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε  διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθούν οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών.

Ζητώ λοιπόν από τη συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντά της, να διερευνήσει σε βάθος την  υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέσει με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους».

Σημειωτέον ότι και για τον κ. Λυκουρέντζο η υπόθεση Novartis έχει μπει στο αρχείο.