ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμορία… fast and furious εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα

Συμμορία… fast and furious εξαρθρώθηκε στη Βόρεια Ελλάδα

Εγκληματική  οργάνωση  που διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις σε εταιρείες και οικίες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας- με προτίμησε στα χρηματοκιβώτια –  εξάρθρωσε η αστυνομία.

Από την εγκληματική της δράση,  η οργάνωση αποκόμισε χρηματικό ποσό που ανέρχεται σε 295.000 ευρώ και τιμαλφή η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 16.500 ευρώ.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους είναι ότι, για τη διάπραξη των ληστειών  χρησιμοποιούσαν ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και να αποφύγουν τυχόν αστυνομικό έλεγχο.

Στα αυτοκίνητα είτε δεν τοποθετούσαν πινακίδες κυκλοφορίας, είτε τοποθετούσαν κλεμμένες ή παραποιημένες πινακίδες, ενώ τα έκρυβαν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά 8 μέλη της οργάνωσης –  7 άντρες και 1 γυναίκα ηλικίας από 17 έως 50 ετών, όλοι ημεδαποί – ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο ακόμη μέλη.

Από την αστυνομική έρευνα που προηγήθηκε προέκυψε η εμπλοκή τους σε μία ληστεία στη Λάρισα και 21 διαρρήξεις (εκ των οποίων δύο σε απόπειρα), που τελέστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα.