Χωρίς ταξί η Αθήνα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ταξί θα παραμείνει αύριο η Αθήνα λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ). Η απεργία θα ξεκινήσει στις 5 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί την ίδια ώρα της Πέμπτης. Οι οδηγοί διαμαρτύρονται καθώς το κόστος λειτουργίας του ταξί έχει αυξηθεί ιδιαίτερα χωρίς να έχει γίνει ανάλογη αναπροσαρμογή των κομίστρων. Χαρακτηριστικά, όπως ανέφερε στην «K» ο αντιπρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Νίκος Γκαρέλης, έχει αυξηθεί υπέρμετρα ο χρόνος αναμονής των ταξί στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων. «Στο Ελληνικό, ο χρόνος αναμονής ήταν έως και 20 λεπτά. Στο νέο αεροδρόμιο απαιτείται να περιμένουμε τουλάχιστον μία ώρα και 20 λεπτά. Μάλιστα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ η επιβατική κίνηση έχει μειωθεί κάθετα, με αποτέλεσμα η αναμονή των οδηγών στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου να ξεπερνά τις δύο ώρες», τόνισε ο κ. Γκαρέλης. Αίτημα του ΣΑΤΑ είναι η αύξηση του παγίου για διαδρομές αεροδρομίου από τις 400 δραχμές έως και 3.000 δραχμές.

Ταυτόχρονα, το ΣΑΤΑ ζητεί αύξηση των επικομίστρων των ραδιοταξί για την κλήση (από 400 δραχμές που είναι σήμερα, στις 700 δραχμές) και το ραντεβού (από 700 δραχμές σε 1.000 δραχμές).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή