«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργάνωση εμπορικής επιχείρησης που λειτουργούσε όλο το 24ωρο με βάρδιες, προμηθεύοντας ναρκωτικά όλων των ειδών, κυρίως γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια, είχε το ορμητήριο ενός από τα βασικότερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε χθες, μετά από συντονισμένη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Αντωνιάδου και σε διαμερίσματα της γύρω περιοχής. Πρόκειται για ένα πραγματικό «σούπερ μάρκετ» με σχεδόν όλα τα είδη ναρκωτικών, με…. θυρίδες μέσα από τις οποίες γινόταν η αγοραπωλησία, και μόνο από τα κατασχεθέντα ναρκωτικά, υπολογίζεται ότι η σπείρα θα αποκόμιζε κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ ανυπολόγιστα είναι τα ποσά που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από το εμπόριο του θανάτου.

Την υπόθεση παρουσίασε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, δίνοντας λεπτομέρειες για τη λειτουργία του κυκλώματος και τον καθορισμένο τρόπο δράσης του κάθε μέλους της, καθώς και το πού αποθήκευαν τα ναρκωτικά και πώς τα διακινούσαν.

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα-1

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει την «εμπορική επιχείρηση» στο ακατοίκητο κτήριο της οδού Αντωνιάδου, πλάι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, και λειτουργούσαν επί 24ώρου βάσεως, σε δύο βάρδιες, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και από τις 10 το βράδυ έως τις 10 το πρωί. Κατά την αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν συνολικά 10 μέλη της οργάνωσης, όλα αφγανικής και πακιστανικής υπηκοότητας. Ως αρχηγός της οργάνωσης και διαχειριστής των εισπράξεων φέρεται ότι είναι ένας 28χρονος Αφγανός, ο οποίος είχε το γενικό πρόσταγμα και έδινε τις εντολές στους άλλους.

Το κύκλωμα είχε «καβάτζες» που έκρυβε τα ναρκωτικά σε πέντε διαμερίσματα στην γύρω περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε ένα μπαρ στην οδό Κρήτης. Τα μέλη της σπείρας μετέφεραν τα ναρκωτικά από τις «καβάτζες» στο ερειπωμένο σπίτι της οδού Αντωνιάδου, τα έβαζαν στο υπόγειο, όπου καθόταν στην βάρδια του ένας «πωλητής» και μέσα από τρύπες στον τοίχο και τα παράθυρα «έσπρωχνε» τα ναρκωτικά στους αγοραστές. Την ίδια ώρα κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου υπήρχαν δύο «τσιλιαδόροι» τη μέρα και ένας τη νύχτα, οι οποίοι παράλληλα έκαναν και εμπόριο στο δρόμο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών, όπως είπε ο κ. Τζεφέρης, είχε κάνει συστηματική και μεθοδική έρευνα που οδήγησε στην ανακάλυψη «ορμητηρίου», στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου.

Όταν όλα ήταν έτοιμα, αποφασίστηκε η χθεσινή οργανωμένη επιχείρηση, τόσο στο «ορμητήριο» όσο και στα πέντε διαμερίσματα και το μπαρ, όπου συνελήφθησαν τα μέλη του κυκλώματος και κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά αλλά και ολόκληρο οπλοστάσιο, που διέθεταν οι λαθρέμποροι.

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα-2

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους ενός κιλού και 388,5 γραμμαρίων,

• 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών 411,4 γραμμαρίων,

• Τέσσερις πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 433 γραμμαρίων,

• Έξι συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων,

• 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους -531- γραμμαρίων,

• 2.221,5 δισκία ecstasy, με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια

• 67 φαρμακευτικά δισκία,

• Πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm,

• Αεροβόλο πιστόλι,

• Περίστροφο ρέπλικα,

• 88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων,

• Τα χρηματικά ποσά των 3.651 ευρώ και -6- δολαρίων Η.Π.Α.,

• Τέσσερις ζυγαριές ακριβείας,

• Είκοσι συσκευές κινητής τηλεφωνίας,• Τέσσερις ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά,

• Σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών το ακατοίκητο κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ – Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα-3

Επίσης κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση. Στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν εκτός από την Δίωξη Ναρκωτικών, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., των Ομάδων Ασφάλειας του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικός σκύλος.

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξάρθρωση, για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των ερευνών και των επιχειρήσεων», δήλωσε ο υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή