10.000 δισκία «έκστασις» έτοιμα για την αγορά

10.000 δισκία «έκστασις» έτοιμα για την αγορά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα, το οποίο εισήγαγε από την Ολλανδία και διακινούσε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες χαπιών «έκστασις», εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Το κύκλωμα αποτελούσαν οι Κοσμά Μπάκο, 36 ετών, από την Αλβανία, Βασίλειο Γκαμπρέλας, 30 ετών και Εμμανουήλ Μαθιουδάκης, 46 ετών.

Στην εξάρθρωση του κυκλώματος οδηγήθηκε το ΣΔΟΕ έπειτα από σχετικές πληροφορίες, που αφορούσαν τη δράση του Μπάκο. Το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Γκαμπρέλα, έγινε και στους δύο σωματική έρευνα και στην κατοχή τους βρέθηκαν 40 δισκία «έκστασις». Ακολούθησε έρευνα στο αυτοκίνητο του Γκαμπρέλα και εκεί εντοπίσθηκε ένα επιτραπέζιο ηχείο, με διαμορφωμένη κρύπτη για τη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χαπιών. Ο Γκαμπρέλας, ο οποίος ζει μόνιμα στη Γερμανία, ομολόγησε ότι λίγες μέρες νωρίτερα είχε μεταφέρει από το Αμστερνταμ στην Αθήνα 10.000 δισκία «έκστασις», που είχε προμηθευθεί για λογαριαμό του Μπάκο. Για τη μεταφορά έλαβε δύο εκατομμύρια δρχ. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του Μπάκο, στην οδό Κορύνης 4, στο Γαλάτσι, όπου εντοπίσθηκαν 1.517 χάπια. Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, έγινε έλεγχος στο σπίτι του Μαθιουδάκη, στην οδό Αλκμήνης 27, στο Περιστέρι. Εκεί βρέθηκαν 7.676 χάπια, ίδιου τύπου. Ο Μαθιουδάκης ομολόγησε ότι τα χάπια του τα είχε δώσει προς φύλαξη ο Μπάκο.

Από το ΣΔΟΕ συνεχίζονται οι έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέλη του κυκλώματος εμπλέκονται σε άλλες υποθέσεις εισαγωγής και διακίνησης χαπιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή