Συνελήφθησαν 53χρονος και 49χρονος δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής

Συνελήφθησαν 53χρονος και 49χρονος δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επειτα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, για την ταυτοποίηση των δραστών που διέπραταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής, συνελήφθησαν, στο Χαϊδάρι, ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος Αλβανός. Νωρίτερα, οι δύο κακοποιοί αποπειράθηκαν να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον 'Αλιμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκα, μύτη σιλικόνης και καπέλα τζόκεϊ, για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Συνελήφθησαν 53χρονος και 49χρονος δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής-1

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Πιστόλι και πιστόλι- ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης και ένδυσης, στολή αστυνομικού, σφυρί θραύσης τζαμιών και κράνος μηχανής. Παράλληλα, έπειτα από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον 'Αλιμο και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί, από τον Απρίλιο του 2018, επτά ληστείες και τρεις απόπειρες σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και τράπεζα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ακόμη, εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Συνελήφθησαν 53χρονος και 49χρονος δραπέτης φυλακών για ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής-2

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός δράστης είναι δραπέτης φυλακών, από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Οι δύο κακοποιοί, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, έχουν απασχολήσει την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή