Καταθέτει για τη Novartis o Νίκος Μανιαδάκης

Καταθέτει για τη Novartis o Νίκος Μανιαδάκης

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αναμένεται η κατάθεση του καθηγητή Νίκου Μανιαδάκη, που ήταν από τους λεγομένους μάρτυρες στην υπόθεση της Novartis, o oποίος εξετάζεται ως μάρτυρας στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το αν στήθηκε και πώς σκευωρία για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και κατηγορούμενος, πλέον, στην υπόθεση Novartis έχει καταγγείλει ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει  πολιτικά πρόσωπα. «Ξεκίνησε μια διαδικασία ασκήσεως έντονων, επανειλημμένων κι επίμονων πιέσεων προς το πρόσωπο μου προκειμένου να μοιραστώ με τους εισαγγελείς πληροφορίες και μαρτυρίες αναφορικά με έκνομες πράξεις πολιτικών προσώπων», ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας πως ένιωσε φόβο για τον ίδιο και την οικογένεια του.

Ειδικότερα, όπως έχει υποστηρίξει τους ασκήθηκαν πιέσεις προκειμένου να βάλει στο κάδρο της υπόθεσης τον Αντώνη Σαμαρά, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ αναφερόμενος στη δίωξη του την χαρακτήρισε «καθαρά πολιτική».

Για τις πιέσεις που δέχθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας τον οποίο είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Μανιαδάκης και του είχε αναφέρει τα περί πιέσεων, εκβιασμών και απειλών σε βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή