Αστυνομικός-βοηθός αρχαιοκαπήλων

Αστυνομικός-βοηθός αρχαιοκαπήλων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του, διότι… φύλαγε τσίλιες σε αγοραπωλησία αρχαίων αντικειμένων. Η (σχεδόν) απίστευτη ιστορία εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο 43ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

Εκεί, έπειτα από παρακολούθηση, αστυνομικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τον 41χρονο Αθανάσιο Αθανασίου, ο οποίος είχε στην κατοχή του συνολικά 73 αρχαία αντικείμενα, για την πώληση των οποίων είχε κανονίσει συνάντηση.

Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθη, στη Χαλκίδα, ο αστυφύλακας του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας Ιωάννης Φεγγεριάδης, 35 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει να εποπτεύει τον χώρο όπου εκινείτο ο Αθανασίου και να τον ειδοποιήσει σε περίπτωση που εντόπιζε αστυνομικούς να τον παρακολουθούν.

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυφύλακας ήταν αυτός που είχε μεσολαβήσει ώστε ο Αθανασίου να προμηθευθεί τα αρχαία από τον αγρότη Σπύρο Δάβρη, 42 ετών, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Ο Αθανασίου μαζί με τον Φεγγεριάδη ανέλαβαν προ διμήνου να βρουν αγοραστές. Τότε έφθασαν στην Ασφάλεια Αττικής οι πρώτες πληροφορίες για τη δράση τους.

Τα κατασχεθέντα αρχαία, σύμφωνα με αρχαιολόγο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, χρονολογούνται στην αρχαϊκή περίοδο (6ος αιώνας π.Χ.), είναι κορινθιακά και αποτελούν δύο ενιαία ταφικά σύνολα. Οι Αθανασίου και Δάβρης οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι μέχρις ότου προσδιορισθεί η αξία των αντικειμένων. Εις βάρος του Φεγγεριάδη διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή