Αυστηρότερες ποινές στους διακινητές

Αυστηρότερες ποινές στους διακινητές

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές λαθρομεταναστών θα ζητήσει από την Κυβερνητική Επιτροπή ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Ο κ. Ανωμερίτης, αναφερόμενος στην υπόθεση των 714 λαθρομεταναστών της Ζακύνθου, ανέφερε ότι αποφασίσθηκε να μεταφερθούν οι οικογένειες σε ξενοδοχείο 500 κλινών και οι υπόλοιποι, αφού πρώτα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, να μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης στο οποίο έγιναν ορισμένες παρεμβάσεις για να γίνει δυνατή η φιλοξενία τους. Ο ίδιος, πάντως, σημείωσε ότι σχετικά με το χρόνο παραμονής των λαθρομεταναστών στο νησί εκφράστηκαν διαφορετικές απόψεις από τους φορείς της Ζακύνθου, καθώς υπήρξαν και άτομα που δεν επιθυμούσαν να παραμείνουν στο νησί οι λαθρομετανάστες «ούτε για μία ημέρα». «Ωστόσο, αποφασίσθηκε να φιλοξενηθούν για τις επόμενες 15 ημέρες στο νησί και συγχρόνως η Κυβερνητική Επιτροπή να αποφασίσει για την τύχη τους», είπε ο κ. Ανωμερίτης και συμπλήρωσε: «Εάν βεβαίως υπάρξουν αιτήσεις για πολιτικό άσυλο, αυτές θα εξετασθούν όλες με ιδιαίτερη προσοχή». Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε επίσης ότι συνελήφθησαν οι επτά Τούρκοι, μέλη του πληρώματος του σκάφους, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών. Σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αποτροπή των ατόμων που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα παράνομα, ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποηθεί σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το «σενάριο» επαναπροώθησης λαθρομεταναστών επί της ουσίας ναυαγεί, αφού η Τουρκία προβάλλει σειρά προϋποθέσεων και όρων, εν πολλοίς ανεφάρμοστων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Χρ. Πρωτόπαπας, αναφερόμενος στο θέμα των λαθρομετανστών, τόνισε ότι «η Ελλάδα υπερηφανεύεται ότι είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχει αγκαλιάσει πραγματικά τους οικονομικούς μετανάστες». Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι κανείς «πολιτικός πρόσφυγας δεν θα εκδοθεί στη χώρα του, αλλά εξυπακούεται ότι όλοι όσοι έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι πολιτικοί πρόσφυγες».

3. Θεσμοθέτηση αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου για θέματα πολιτικής προστασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή