Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Χρήστος Αρχοντίδης

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας προπονητής με σημαντική διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χρήστος Αρχοντίδης, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.

Η κηδεία θα γίνει αύριο το μεσημέρι (13:00) στον Λευκώνα Σερρών.

Ο Χρήστος Αρχοντίδης γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1938 και για κοντά 30 χρόνια ήταν προπονητής. Εργάστηκε μεταξύ άλλων σε ΠΑΟΚ, Ηρακλή και Παναχαϊκή, αλλά το μεγαλύτερο παράσημο στην καριέρα του ήταν η θητεία του στην Εθνική ομάδα.

Το ντεμπούτο του στον «γαλανόλευκο» πάγκο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1982 στο γήπεδο της Ριζούπολης, όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε σε φιλική αναμέτρηση την Ανατολική Γερμανία, ενώ κόντρα στον ίδιο αντίπαλο ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι, στις 15 Φεβρουαρίου 1984, προτού τον διαδεχτεί ο Μίλτος Παπαποστόλου.

Συνολικά κάθισε στον πάγκο τις Ελλάδας σε 20 αγώνες έχοντας απολογισμό, 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 12 ήττες. Κορυφαία στιγμή του ήταν η ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο παλιό Γουέμπλεϊ από την Αγγλία, σε αγώνα για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 1984.

Πηγή: Sport FM

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή